Upravljanje receptima

Lek
(član Sandoz - Novartis grupe)

Logotipa Lek in Novartis
Lek je član Sandoz grupe, generičke divizije Novartisa, pionira na polju biološki sličnih lijekova i drugog najvećeg proizvođača generičkih lijekova na svijetu. Lek proizvodi farmaceutske i biotehnološki aktivne supstance, farmaceutske proizvode i biološke lijekove.

IZAZOV

Upravljanje proizvodnim receptima tijekom cijelog životnog ciklusa je presudni element integriteta podataka. Pošto je nekoliko ljudi uključeno u odobravanje recepata, sjedeći na različitim lokacijama, obavezno se upravljanje receptima vrši putem web sustava koji ne zahtijeva instaliranje softvera na klijent računalima.

RJEŠENJE

MePIS RM predstavlja univerzalno rješenje za upravljanje receptima u proizvodnji. U tvrtki Lek ono je povezano sa 60 proizvodnih strojeva različitih proizvođača na tri proizvodna mjesta, i to u proizvodnji čvrstih, sterilnih i biotehničkih proizvoda. Sustav brine o skladištenju i verziji recepata. Jedan recept se može preuzeti na nekoliko uređaja iste vrste. Korisnici mogu udobno preuzimati recepte u svojim kancelarijama putem grafičkog sučelja i internet konekcije. Sustav slijedi GMP preporuke i implementira se u skladu sa GAMP 5 i usklađen je sa 21 CFR Part 11

REZULTAT

Korištenjem MePIS RM sustava korisnik može bolje upravljati proizvodnim receptima, poboljšava se usklađenost sa propisima i integritet podataka, a istovremeno se ubrzavaju prelazi između proizvodnje različitih proizvoda.
Zdrobljene tablete