Unapređenje efikasnosti

Danfoss

Danfoss logotip
Fokus na kvalitetu, pouzdanost i inovativnost tvrtki Danfoss omogućava da svojim kupcima stvore održiviji svijet pružajući pametne i energetski efikasne proizvode, usluge i rešenja.

IZAZOV

Suština razumijevanja produktivnosti i efikasnosti krije se u razumijevanju gubitaka tijekom procesa. U tvrtki Danfoss su postali svjesni da nevidljive gubitke treba učiniti vidljivim, mjerljivim i treba ih procijeniti kako bi se poboljšala produktivnost proizvodnog procesa. Tvrtka je donijela odluku o primjeni MePIS OPEX za upravljanje proizvodnom efikasnošću u proizvodnim pogonima u Sloveniji i Kini. Pored poboljšanja produktivnosti, namjera je usporediti ključne pokazatelje performansi u pogledu efikasnosti između proizvodnih lokacija u Sloveniji i Kini.

RJEŠENJE

MePIS OPEX ima detekciju prekida rada zasnovanu na stvarnim mjerenjima na proizvodnim mašinama. Širok portfolio ključnih pokazatelja performansi u pogledu efikasnosti proizvodnje prikazan je u prilagođenim izveštajima, koji se mogu vidjeti i na ekranima prilagođenim korisnicima koji sadrže naprednu vizualizaciju. Zbog inherentne višejezične podrške, sva korisnička sučelja MePIS OPEX prevedena su na kineski jezik.

REZULTAT

Prikupljajući automatski informacije iz proizvodnih uređaja, MePIS OPEX sistem je tvrtki Danfoss omogućio brzu i efikasnu identifikaciju gubitaka i prekida rada, kao i njihovo otklanjanje. Operateri mogu u bilo kojem trenutku, bez ikakvog dodatnog opterećenja, detaljno sagledati efikasnost proizvodnje i usporediti je sa lokacijom u Kini. Na osnovu stečenih ključnih pokazatelja performansi Danfoss takođe može primjeniti mjere poboljšanja kako bi postigao povećanje produktivnosti i ostvario trenutne uštede.